top of page

Izstāde "Laikraksti Bauskā"

Bauskas Centrālā bibliotēka no 2022. gada 1. novembra līdz 31. decembrim piedāvā iepazīties ar izstādi pilsēvidē, kas rāda Bauskas laikrakstu dažādību un tendences vairāk nekā 100 gadu garumā. Izstāde "Laikraksti Bauskā" apskatāma uz planšetēm pie ieejas Bauskas Centrālajā bibliotēkā un kultūras centrā (Bauskā Kalna ielā 18).

Izstādes pamatdoma – vizuāli pievilcīgā veidā un īsā laika posmā parādīt, kas ir bijuši mūsdienu laikraksta "Bauskas Dzīve" priekšteči.

Bauskas preses vēstures aizsākumi meklējami 1893. gadā, kad iznāca izdevums ar nosaukumu "Sludinājumi". To turpinājuši laikraksti, kas dažādu politisko, ekonomisko un sabiedrisko norišu rezultātā tikuši slēgti, apvienojušies vai mainījuši nosaukumu. Izstāde ar lielformāta planšetēm "Laikraksti Bauskā" plašāk rāda daļu no tiem. Izstādē avīžu nosaukumiem, rakstiem un jo īpaši sludinājumiem ir ļauts stāstīt pašiem par sevi, pievienojot vien informāciju par laikraksta iznākšanas laiku, izdošanas un iespiešanas vietu. Vecā druka, aktuālie uzsaukumi, laikrakstu cena un virsraksti kalpo kā ceļa zīmes izstādes aplūkotājiem, lai spētu iejusties vai atsaukt atmiņā tā laika sabiedrības vajadzības vai gaisā virmojošo domu gājumu.


bottom of page