top of page

Izstāde “Grāmatās iegravētie vārdi: autogrāfi kā literatūras mantojums”



Krāslavas novada bibliotēkā no 2024. gada 1. līdz 31. martam būs apskatāma izdevumu izstāde “Grāmatās iegravētie vārdi: autogrāfi kā literatūras mantojums”.


Izstāde piedāvā grāmatu apskatu un ielūkoties septiņpadsmit Krāslavas novadnieku dažādu periodu darbos ar autogrāfiem, atklājot rakstnieku autogrāfu skaistumu un nozīmi.


Vecākā izstādē aplūkojamā grāmata ar autora ierakstu ir Antona Austriņa darbs “Puiškans”, kas ir izdots 1947. gadā, kā arī Annas Rodes dzejas krājums “Dzejoļi”, kas izdots 1956. gadā. Izstādē ir apskatāmi arī novadnieku Valda Krāslavieša un Cecīlijas Dineres veltījumi  grāmatās. Jaunākā izstādē eksponētā grāmata ir 2023. gadā izdotais krāslavietes Lidijas Dundares dzejas krājums “Degot neizdegt”, ar vēsturisku veltījuma ierakstu no autores: “Krāslavas pilsēta bibliotēkai Pilsētas 100-gades svētkos!”.


Izstādes veidotāji uzsver eksponēto darbu vērtību un nozīmi literatūras vēsturē, lokālajā un nacionālajā kultūras mantojumā, ļaujot lasītājam sajust saikni ar literatūras pasaules radītājiem.

Krāslavas novada bibliotēkas sociālajos tīklos būs pieejama arī virtuālā izstāde.

Izstāde tapusi notikumu ciklā “Latviešu grāmatai 500”.

 

Papildu informācija:

Margarita Žavnerčika

Krāslavas novada bibliotēka

Tālrunis: +371 22348770

bottom of page